Cara Dan Tips Menjaga Payudara

Cara Dan Tips Menjaga Payudara


Kesihatan payudara merupakan aset yang terpenting bagi setiap wanita. Oleh itu, setiap wanita haruslah menitik-beratkan penjagaan payudara agar ia kelihatan menarik dan sempurna. 

Berikut adalah beberapa tips untuk penjaggaan payudara:

1. Elakkan sabun terkena di bahagian puting payudara ketika mandi. Sabun boleh menyebabkan bahagian puting payudara merekah.

2. Ramasan payudara. Jika anda sudah bersuami, elakkan suami meramas payudara dari kiri ke kanan. Ini kerana, payudara boleh kendur jika berbuat demikian.

3. Pemakaian coli yang terlalu ketat adalah patut dielakkan. Kalau boleh gunalah coli yang bersesuaian dengan saiz payudara anda.

4. Sentiasa memakai coli. Ini penting agar penting bentuk payudara sentiasa kekal sempurna dengan sokongan coli. Jika tidak memakai bra, payudara akan sentiasa tergantung dan boleh berubah bentuk.

5. Air mani suami. Suami haruslah pancutkan air mani ke atas payudara isteri dan sapukan dengan rata. Teknik ini dapat menegangkan payudara isteri.

6. Elakkan pembedahan. Bersyukurlah dengan payudara anda, dan janganlah melakukan pembedahan semata-mata untuk membesarkan saiz payudara. Keaslian payudara adalah paling penting.

7.Pemeriksaan payudara. Periksalah payudara anda sendiri untuk mencegah kanser . Perhatikan payudara anda dihapadan cermin jika terdapat ketulan atau benjolan pada payudara.

Share this:

Enter your email address to get update from Kompi Ajaib.

No comments